Опубліковано admin
Басня:
Смажена картопелька! Немає на світі страви смачнішої! Пусте, що страва така калорійна, але зате яка апетитна! Яку Ви найбільше любите смажену картоплю – м’яку або хрустку і засмажену, соковиту або суху і рум’яну?
Як би Ви не відповіли, ясно одне: картоплю потрібно вміти приготувати правильно. Причому, поняття «правильно» в даному випадку зовсім не означає якийсь енциклопедичний стандарт,
а відноситься виключно до Ваших особистих критеріїв смакоти та ідеальності. Тому, давайте поговоримо про секрети приготування смачної смаженої картоплі та розглянемо декілька популярних рецептів.
Далеко не кожна господиня вміє посмажити картоплю смачно. Навіть бувалі господині кажуть, що люди зазвичай діляться на дві категорії – ті, кому піддається смажена картопля, і ті, хто, як не старається, не може навчитися готувати цю просту страву.
На щастя, існують прості секрети смаження картоплі, які відомі досвідченим господарочкам, а тепер будуть відомі і Вам.
Ингредиенты:
3-4 великі картоплини;
рослинне масло, сіль.
Этапы приготовления:
Картоплю очищаємо і відразу викладаємо в миску з водою, при цьому овочі повинні бути повністю прикриті рідиною.
Нарізаємо на брусочки, які потім теж складаємо в миску.
Після того, як вся картопля буде нарізана, ставимо на плиту сковорідку з товстим дном (ідеально – чавунну, добре – сталеву з потовщеним днищем). Наливаємо декілька ложок рослинного масла і включаємо середній вогонь.
У цей час зливаємо воду з картоплі і викладаємо її на паперовий рушник (можна тканину), щоб обсушити від зайвої води.
Коли сковорода з маслом повністю прогріється, викладаємо картоплю. І не чіпаємо її, як мінімум, найближчі 5-7 хвилин, при цьому газ трохи зменшуємо – до трохи слабше середнього.
Не розмішуємо, не перемішуємо, не згадуємо. Це – одне з головних правил успішно посмаженої картоплі.
Через зазначений час беремо широку лопатку і декількома рухами перевертаємо пласти картоплі. Якщо ви знайшли потрібний момент, то перевертатися картопляні бруски будуть саме пластами. Зі зворотного боку вас повинна чекати апетитна рум’яна кірочка.
Після цього залишаємо картоплю у спокої смажитись ще орієнтовно 3-4 хвилини.
Через заданий час, перевертаємо вдруге і йдемо відпочивати також на 3-4 хвилини.
Потім перевертаємо втретє, чекаємо декілька хвилин, вибираємо самий товстий брусочок і перевіряємо його на готовність. Якщо картопля трохи сирувата, знову перемішуємо і смажимо до готовності.
Солимо, акуратно перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Смачного!
Додати новий коментар